VOEDING:

Bij kinderdagverblijf De Huismus gebruiken wij  gezonde en verantwoorde voeding. Regelmatig bakken wij samen met de kinderen koekjes of mini appelflapjes. Bij het broodbeleg kiezen wij zoveel mogelijk  voor biologische producten zoals jam en appelstroop. Alleen flesvoeding en dieetvoeding dient te worden meegenomen.

Wij eten zo veel mogelijk gezamenlijk! Wat de kinderen zelf uitgekozen hebben, stimuleren wij om op te eten. Wij zullen het kind hier niet toe dwingen, omdat het eten iets vanzelfsprekends is en geen moeten. Op verjaardagen mag getrakteerd worden, mits dit verantwoordelijk is. Bijvoorbeeld zelfgemaakte feestelijke cakes,  pannenkoekjes, toetjes, komkommer of  mini appeltaartjes zijn erg gezellig!

Voeding van de dag.

Ochtend:         Vers fruit en sap.

 Lunch:            Bruin brood met melk.

 Middag:          Kinderthee (lauw) met ontbijtkoek of biscuit.

Afsluiting:       Sap                                                                             

Tussendoor kunnen de kinderen altijd water drinken!                                                                                     

Voor de afwisseling krijgen de kinderen regelmatig verse appelmoes, komkommer, yoghurt of andere lekkernijen.

Baby’s zullen in overleg het eerste jaar zoveel mogelijk hapjes op de zelfde tijden als thuis krijgen aangeboden. Indien dit niet aanwezig is dient dit zelf te worden meegenomen. Wij hebben speciale babykoekjes , sap en vers fruit maken wij iedere dag!

Dreumesen en peuters proberen wij te betrekken bij het bereiden van de voeding door samen  aardbeien te plukken of pepernoten te bakken met Sinterklaas.

          

             Huishoek                                   Dagritmekaart