KINDERDAGVERBLIJF DE HUISMUS:

Kinderen worden beschermd en gekoesterd door hun ouders en verzorgers. Daar wordt de basis gelegd voor hun verdere leven. De relatie die de kinderen opbouwen met ouder verzorgers, broers of zusters, opa’s en oma’s is van primair belang. Zij vormen een eigen wereldje voor de kinderen. De eerste stapjes buiten dit eigen wereldje worden vaak genomen naar een kinderdagverblijf. Bij Kinderdagverblijf De Huismus zorgen wij ervoor dat de kennismaking met de “buitenwereld” zorgvuldig gebeurd. Wij zien het als een grote verantwoordelijkheid zorg te dragen voor het kostbaarste bezit!

 

         Verschoonruimte                                  Huishoek

Kinderdagverblijf De Huismus biedt professionele huiselijke opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar in een gemoedelijke sfeer. Bijzonder is dat er maximaal zes kinderen worden opgevangen! Met één vaste leidster centraal. Iedereen is uniek en er is aandacht voor ieder kind. Wij staan voor veiligheid, geborgenheid, betrokkenheid en een gezellige knusse sfeer.Belangrijk is onze slogan dat kinderen zichzelf mogen en kunnen zijn,”fluit zoals je bent”.

Voor de groep van maximaal 6 kinderen staat één vaste pedagogisch medewerker centraal. Dit geeft rust en een gevoel van veiligheid. De groepsruimte heeft een gezellige, huiselijke en lieve sfeer met hippe zachte pastelkleuren. Wij hebben prachtige groepshoeken met optimale stimulerings-mogelijkheden zoals  een snoezel-, huis-, bouw-, lees-, atelier-, en een seizoenshoek. De tuin is ruim, natuurlijk en avontuurlijk ingericht. Aanwezig in de tuin is ons lieve konijntje Moos.

 

 

Er is een vast dag- , week- en jaarritme. Dit geeft structuur en herkenning. Belangrijk vinden wij de ruimte voor het vrije spel, met daarbij een passend aanbod van natuurlijk speelgoed en veel open materialen. Er wordt samen gegeten en wij gaan er samen op uit in de natuur. Het handelen is gericht op respect voor elkaar. Dit alles in een positieve, gemoedelijke, niet gehaaste sfeer waardoor kinderen zichzelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

                         "Wat zullen de huismusjes vrolijk tjirpen"

 

VVE Om een goed beeld van de ontwikkeling van de kinderen te krijgen, maken wij gebruik van de Piramidemethode die goed aansluit bij ons jaarritme. Observaties leggen wij vast in een kindvolgsysteem

 

 

 

Huishoek